diumenge, 10 de març del 2013

Tornada de Bhimphedi... Happy Shivaratri!!!

Aquest darrer cap de setmana ha estat força especial, ja que l'he passat a Bhimphedi. Pels que em seguiu més, ja sabeu que al poble de Bhimphedi es troba un internat d'Amics del Nepal, aquell que vaig passar uns dies el Nadal passat. Tornar a veure els nens i nenes, la gent del poble i l'ambient en general, ha estat realment molt gratificant. Bhimphedi és un poble enmig de muntanyes on t'hi podries quedar dies i dies sense cansar-te ni mica! Un ambient de pau, alegria i tranquil·litat. 

Aquests dies a l'internat he pogut aprofitar per respirar aire pur i per gaudir de la companyia dels nens i nenes. Varem anar d'excursió al riu, d'excursió al pont, a veure'ls ballar a les classes de ball, a menjar amb ells el Dalh Bath, a visitar les botigues del poble.... fins i tot, n'hi ha que es va fer un vestit a mida!!! Uns dies ben agradables!!! Durant la meva estada al Nepal, que per cert només em queda un mes..., ja no crec que torni a Bhimphedi, així que també ha estat el meu acomiadament amb els nens i nenes.

Us adjunto alguna fotografia d'aquests dies tan macos que hem passat amb els nens i nenes del Balmandir de Bhimphedi.







Avui al matí, hem agafat un jeep i hem tornat cap a Kathmandu, ja que avui és una de les grans festes de l'hinduisme: el dia de Shivaratri. Ja durant la tornada amb Jeep des de Bhimpedhi, ja hem començat a veure que aquest era un dia especial. Al llarg de la carretera havíem d'anar parant el cotxe a causa de trinxeres improvisades amb cordes per part de nens, que et desitjaven un bon dia de Shivaratri mentre intentaven arreplegar alguna moneda per part dels diferents viatgers. Ha estat un viatge de tornada molt divertit, es percebia que era un dia d'alegria i il·lusió per part de grans i petits. Suposo que és un d'aquests dies que es va passant de generació en generació. 

Pel que fa a l'àmbit més religiós, aquest és el dia on tots els fidels adoren al seu gran Déu, Shiva. Els hindús han dejunat el dia anterior i estan desperts durant tota la nit, la que solen dedicar a la pràctica del ioga i de la meditació. La festa també sol venir acompanyada de jocs i celebracions populars, que varien en funció de la regió on es celebri la festa. Aquesta festa és considerada un moment de bona sort especialment per les dones. Les casades solen demanar sort per als seus marits i fills, les solteres resen pel marit ideal, que identifiquen amb Shiva. També és moment de perdó dels pecats, a través de diferents rituals. Aquesta celebració sol ser especialment interessant en el temple de Pashupatinath, a Kathmandú, lloc on el déu Shiva s'adora com Pashupati, que significa "mestre de totes les criatures al planeta". Centenars de milers de pelegrins i visitants visiten aquest temple aquesta nit, cada any, formant grans cues de pelegrins que esperen durant hores per deixar la seva ofrena al temple.

I com no podia ser d'una altra manera, hem agafat un tuk tuk i hem anat cap al temple de Pashupanitinath per veure el gran ambient que hi havia. Realment, el temple estava ben diferent que les altres vegades que hi havia anat. Estava molt ple de gent, llums, colors, espelmes... un ambient de gran festa. El fet més curiós d'aquesta festa és que a dins del temple, a part d'adorar el Déu Shiva tothom està fumant porros. Realment, l'ambient era increïble, molt diferent al que mai havia vist, us haig de reconèixer que m'ha impressionat una mica... no sé si per l'olor de porros o per l'emoció del moment, però ha estat únic! Tot de gent estirada pel terra fent vetlla durant la nit, xerrant en grup mentre fumen porros... ÚNIC!! Us adjunto alguna foto d'aquesta gran celebració. HAPPY SHIVARATRI!!!







Doncs res, a partir d'avui el blog estarà una mica més absent, ja que el proper dijous dia 14 me'n vaig cap a Lumbini per trobar-me amb l'Anna i l'Eva, dues amigues que han vingut des de Catalunya a veure'm. Un cop visitarem Lumbini, anirem plegats cap a la Índia per tornar cap a Kathmandu el dia 25 de març. Així doncs, estarem uns deu dies visitant aquest gran país que és la Índia! A la tornada us prometo un post ben extens amb moltes fotografies de la Índia. Fins la tornada!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada