divendres, 8 de febrer del 2013

La tornada a Kathmandu, una nova etapa comença!

Hola a tothom!!! Ara ja feia molt de temps que no us deia res pel blog. Encara sóc viu!!! Des de que vaig tornar de Bangladesh he tornat a la vida diària aquí a Kathmandu i no m'han passat moltes coses excepcionals. Suposo que després de ja quatre mesos quasi, és normal que la vida sigui una mica més rutinària!!!! L'adaptació en aquests moments ja és perfecte i em trobo com a casa! Una nova fase està començant, no és la final, però en menys de dos mesos ja seré a Barcelona. Això passa volant i ho vull aprofitar bé!!!! 

Durant aquests dies m'he dedicat bastant a fer feina amb Amics del Nepal i també a acabar la meva tesina del màster. Ja l'he acabat!!!! Això si que ha estat una bona notícia, ja que semblava inacabable! Els que vareu participar als focus grup que vaig organitzar, ja us la deixaré llegir!! Si a la resta l'interessa, també li deixaré llegir. Es sobre la percepció de la societat catalana sobre la cooperació al desenvolupament, un tema interessant, sobretot en aquesta època de crisi econòmica.

Quan a Amics del Nepal, tenim noves voluntàries entre nosaltres. Ha arribat la Raquel, que s'encarregarà de donar un cop de ma en la comptabilitat de la ONG i també ha vingut de nou la Sarima després de dos mesos a fora!! La trobàvem a faltar i ja la tenim de nou aquí!! Benvinguda!! Mireu quin menjar de benvinguda que vàrem gaudir ahir!!! Boníssim!!


Quan a la meva feina, doncs segueixo amb els nens i nenes del projecte de KEBS: parlant amb les famílies, anant a les tardes amb els nens per donar un cop de ma.... I sobretot, el més important! Ara estem organitzant una reorganització del projecte amb nous voluntaris nepalesos, pinta molt bé!! Ja us aniré explicant!! D'altra banda, segueixo també anant a reunions representant Amics del Nepal amb altres ONG's nepaleses. Un dels majors problemes que em trobo és que els primers quinze minuts són en anglès, cap problema! Però després ja no aguanten i es passen al nepalès!! jeje És ben graciós assistir a una reunió en un idioma que no entens res de res.

Ara a Kathmandu, el clima està millorant molt. Cada vegada fa menys fred, els dies són molt assolellats i l'electricitat cada vegada n'hi ha més. Aquests dos últims dies va ploure i ens ha deixat un clima molt agradable amb menys contaminació, pols i ambient carregat. 
Mireu quin dia més maco que feia ahir!!!!!


Per cert, l'altre dia estàvem en un bar i vaig veure la Vichy Sherpa i els seus dos fills. Em pensava que no era pel Nepal, però sembla ser que sí. Crec que aquest bar és un lloc que hi va sovint, aquesta vegada no li vaig dir res però crec que la propera intentaré parlar amb ella per veure que m'explica sobre tot el caos que s'ha muntant amb la seva pel·lícula i la seva organització.

Un altre tema que ha cridat la meva atenció aquests dies és el moviment polític que està havent al país. El partit maoista, que és qui governa ara, hauria d'haver convocat eleccions al novembre. No les va convocar i ara hi ha força pressió perquè ho faci. Es veuen bastantes manifestacions polítiques pel carrer. Els comunistes també fan força i mobilitzen la seva gent. De fet, el veritable problema és que Nepal encara no té constitució. Porten més de quatre anys intentant redactar-la, però no hi ha acord. Són més de seixanta partits intentant arribar a un acord i clar, la cosa és difícil. Suposo que fins que no hi hagi avanços amb la constitució no convocaran eleccions. Veurem com acaba! Us adjunto un cartell que vaig veure que em va cridar molt l'atenció, per les cares que surten!!


I res, d'aquí molt poc ja és el meu aniversari!!! Aquest any també serà molt diferent, ja que seré lluny de Barcelona. Ara bé, això no traurà que fem una gran celebració. De fet, ja l'estem començant a organitzar. Ja us explicaré com va!!!! Segur que serà la mar de divertit! Fins ben aviat!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada