dissabte, 23 de febrer del 2013

Picnic amb els nens i nenes de l'escola de KEBS

Avui ha estat un dels dies més macos que he viscut al Nepal. Hem estat tot el dia de picnic amb els nens i nenes de l'escola de KEBS. Un cop a l'any, Amics del Nepal organitza aquest picnic per celebrar que el curs s'està a punt d'acabar (al Nepal finalitza a l'abril). Per ells és  una de les aventures de l'any i veure com de bé s'ho passaven ha estat brutal. I si haguéssiu vist com s'han arreglat per venir!! S'han posat les seves millors robes, una altra cosa que també em sorprèn! Moltes i molts estaven irreconeixibles!!

Tot ha començat a primera hora del matí, ben d'hora agafant l'autocar i anant cap a una zona de picnics a prop de Kathmandu que es diu Gokarna. Hem anat tots cap allà amb l'autocar ben ple d'olles, menjar, estris diversos, música.... i els nens i nenes. Ben bé n'hi havia tres per seient i alguns que no cabien a dins al sostre de l'autocar (els més grans, no patiu!!!). Durant el temps d'autocar, ja es començava a veure que seria un gran dia: tota l'estona els nens i nenes cantant ben fort tots els èxits nepalesos d'actualitat. Quin ambient que hi havia a l'autocar!!!!

Un cop a Gokarna, sense que ningú digui res, tots els nens i nenes agafen el menjar, les olles, la música i tots els estris que hi havia carregats a l'autocar i ho porten cap a la zona del picnic. Em continua meravellant l'autonomia i responsabilitat que tenen aquests nens i nenes al Nepal. És increïble que surti d'ells mateixos fer totes aquestes feines. Això, a Catalunya, després d'uns anys d'experiència com a monitor, us puc assegurar que no passa i quan ho fa es perquè els hi has dit mil vegades! 

Un cop tots instal·lats: la festa comença. Els nens i nenes han estat tot el dia sencer amb la música posada i sense deixar de ballar ni un moment. La relació entre la música i el ball amb els nens i nenes és també ben sorprenent. Tothom sap ballar i cantar amb un nivell altíssim! N'hi ha alguns, que avui hem fet força el ridícul intentant ballar.... Els hi ve de naixement o no ho sé com, però tots i totes ballen perfectament. 

Avui ha estat un dia molt festiu perquè a part dels nens i nenes també han vingut quasi tots els voluntaris i treballadors d'Amics del Nepal a Kathmandu. Ho hem passat la mar de bé tots junts, el bon rotllo i l'alegria ha regnat durant tot el dia. Amb un equip així, dóna gust treballar! 

Aquí us adjunto alguna de les fotografies de la jornada d'avui. 
























Doncs això ha estat el dia d'avui. No vull acabar aquest post sense fer un homenatge a la joia del Nepal: els nens i nenes. Ells representen l'alegria, l'espontaneïtat, la il·lusió, l'esperança, el futur, les ganes de tirar endavant, la tendresa, el descarament i molts altres adjectius més. Realment, ells avui recordaran aquest dia de forma be especial perquè se'ls ha vist gaudir, ara bé, us puc assegurar que jo l'he gaudit i el recordaré tant o més que ells. Avui, va pels nens i nenes!!! Tant de bo tots puguem aprendre una mica d'ells!!!!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada