dimecres, 14 de novembre del 2012

Vacances de Tihar i Bon any nou 2069!!

Aquests dies estan sent diferents. Aquestes vacances de Tihar, a tot el país hi ha molta alegria i llums. Kathmandú està de festa i es nota. Tots aquells carrers que normalment són foscos i solitaris per la nit, ara estan plens de llums, flors i gent de celebració. Les llums de les cases estan obertes i se sent soroll des de les cases. La gent està reunida amb la seva família celebrant el Tihar i el nou any newari. Mireu com han deixat casa meva!!!




A part de la festivitat del Nepal, aquests dies estic fent molt de turisme!!! L'Olga ja ha arribat per veure'm i això sempre és una alegria!!! Ens estem submergint a les celebracions nepaleses i a la seva gent. 

Ahir, varem aprofitar per passejar pel barri d'Assan i el Durbar Square de Kathmandú. Hi havia moltíssima gent i no es podia ni caminar quasi. Ara, tot estava adornat amb flors, mandales, espelmes i dibuixos. Era molt agradable veure aquest ambientàs. Tothom fent les seves compres per celebrar el Tihar i l'any nou amb la família. Per la tarda - vespre, va haver-hi la visita estrella: varem anar al Boudhanat. Jo ja hi havia anat i em va semblar màgic i impressionant. Veure tota la gent resar pel carrer, donar voltes al temple, les espelmes.... realment molt místic i donava molta pau. Estar allà tranquil·lament mirant la gent i el temple és molt agradable. T'hi podries passar hores i hores sense avorrir-te! En paraules de la Olga: "Quan arribes a Boudhanat i veus la gran stupa amb aquells ulls que miren el món des d'allà dalt, l'únic que has de fer es estar allà i deixar-te portar per la  màgia i l'energia d'aquest lloc."



Avui, hem anat a visitar Bakthapur. Per mi també era la primera vegada que hi anava. Era una antiga ciutat molt important del Nepal. Per tant, també tenia grans temples. Avui hem pogut contemplar-nos nosaltres i estar allà al mig sembla impossible. Aquella meravella de temples et sorprèn constantment. Tens la sensació d'entrar a un llibre d'història antiga i passejar per ell. D'aquest poble però, una de les coses que més m'ha agradat a part dels temples és la vida de la gent que hem pogut veure fora de la zona turística. La gent assecant arròs, assentada al carrer xerrant, els nens jugant, dones fent feina... és quan pots descobrir la veritable vida del Nepal. Finalment, a la tarda hem anat cap a Patan per visitar una altra de les grans ciutats antigues del Nepal. La zona de temples, també espectacular!!









Finalment, a la nit com que avui era un dia de festa grossa hem anat a celebrar-ho com tocava!!!! Hem anat amb un parell d'amics nepalesos de la Sarima a prendre algun mojito amb ells. Realment ho hem passat molt bé i hem rigut moltíssim! Hem celebrat el nou any newari 2069 i el Tihar en general. Una curiositat és que al Nepal conviuen tres calendaris: nepalès (any 1113), newari (2069) i occidental (2012). De moment, hem celebrat el newari, el canvi d'any nepalès serà a l'abril! Tot i això, aquest canvi d'any aquí està sent molt festiu!!



Demà més novetats al blog, tenim un dia molt complet que ja us explicarem. De moment:

Happy Tihar and happy New Year Newari 2069!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada