dimarts, 1 de gener del 2013

El WLP i la festassa de cap d'any! Bon any 2013!!

Abans de parlar de la festassa de cap d'any us volia comentar una mica l'activitat que a l'oficina d'Amics del Nepal varem estar fent aquesta setmana anterior. Es tracta del WLP (Women Literacy Program). Sóc cursos d'alfabetització per a dones de diverses comunitats. Aquests són molt importants pel desenvolupament d'un país. Que la dona sàpiga llegir i escriure és fonamental per un país. En aquests països l'educació del nen a part de l'escola va molt a càrrec de la dona. Per tant, si la dona sap llegir i escriure, el fill tindrà més èxit escolar. En aquests sentit és quasi més important que la dona sàpiga llegir i escriure que no pas el pare. Així doncs, durant aquestes darreres setmanes a l'oficina s'ha realitzat el curs i aquest passat dissabte va haver la desitjada entrega de diplomes!!! Us adjunto alguna fotografia d'aquests moments tant importants. 



 
I ara sí!! Ara us vull explicar la gran festassa de cap d'any que varem fer ahir. Vam arribar a les 4,30 de la matinada. Això per ser Nepal és un record absolut!!! Ho varem passar genial. Però comencem des del principi. Com no podia ser d'una altra manera, varem cuinar un sopar ben especial i típic català!!! Vam aconseguir tots els productes en un supermercat gran que hi ha als afores de Kathmandu. Varem gaudir un munt. Aquest sopar el varem fer a casa la Cris amb la comunitat catalana de Kathmandu i algun nepali i nepalina amic nostre! Genial!

ATENCIÓ AMB EL MENÚ!!! 

Starters: Pa amb tomàquet, embotits (gentilesa de la Olga!!), truita de patates, remenat de marisc amb alls tendres, olives i patates fregides.
1r plat: Sopar de galets amb pilotes de pollastre.
2n plat: Pollastre amb bacon i formatge amb salsa de llet amb ametlles triturades.
Postres: Torrons i polvorons (gentilesa dels meus pares!) + Ferrero Rocher
Begudes: Sangria.

Feia temps que no menjava aquestes coses!!!! Ens varem estar tota la tarda cuinant, però va valer molt i molt la pena. Quin gust tornar a sentir aquests gustos després de quasi tres mesos. Us adjunto fotos del sopar i els plats deliciosos que varem cuinar!!






I un cop d'acabar de sopar i estar ben tips, cap allà les 23h varem anar a una discoteca que anem alguna vegada per passar la nit allà. ATENCIÓ! A les dotze, varem menjar raïm!!! Ho varem fer sols i sense que ningú toqués cap campana però en varem poder menjar. Va ser molt divertit. Just quan creiem que eren les dotze ens varem posar a menjar gra per gra el raïm. Realment, crec que no ho varem fer quan tocava però a mi ja em va valdre!!! I a la discoteca, doncs tot ben divertit, varem conèixer gent de Zimbawe, anglesos, holandesos.... i també nepalesos, és clar! Us adjunto fotos d'aquests moments i també del brindis que varem fer amb una ampolla de champaign que varem poder comprar. Era una mica rotllo "botellon" al carrer, però no teníem més alternativa! No tinc fotos del moment del raïm, estava pendent d'altres coses!!




Ahir a la nit quan vaig sortir de la discoteca, per uns moments vaig tenir la sensació que no era a Kathmandu. Va ser molt curiós, em vaig oblidar totalment que era al Nepal. Amb el sopar aquest tant català, la discoteca i parlant en català tota l'estona suposo que era normal. Suposo que fer un "break" també va bé, així tinc la sensació una mica més de festes de Nadal. Avui, torno a ser a Kathmandu!!! Nou any, l'aventura continua!! 

BON ANY 2013!! Gaudiu molt d'aquest any i que els vostres desitjos es facin realitat. Els meus, ja s'estan complint... 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada