dimarts, 30 d’octubre del 2012

Pokhara i Boudhanath

Hola!! Després de la ressaca de l'Annapurna ja torno a ser aquí en el dia a dia nepalès. Ara bé, amb moltes més forces i energies, si és que encara en podia tenir més, que abans d'anar cap a les muntanyes. 

Abans de seguir explicant aspectes més del dia a dia, que ja vindran més endavant en altres posts, m'agradaria explicar-vos una mica sobre la meva estada a Pokhara i sobre el final del Dashain.

En primer lloc, al tornar de l'Annapurna vàrem visitar Pokhara durant el dia 28. Aquesta ciutat, tal i com us vaig dir, és força turística però també té el seu encant. Un dels principals encants d'aquesta ciutat és la gran vista que es veu de l'Himalaia des del llac que té al centre de la ciutat. Són unes vistes molt maques realment i bastant bucòliques. Us adjunto les fotos des del llac. 



A Pokhara varem visitar tres llocs força curiosos. El primer és la zona de temples que hi ha al centre del llac. És un lloc on la gent de religió hinduista va a resar, ja que hi ha un temple força conegut per aquesta religió. És un temple ben petit on hi ha una bona fila de gent que vol entrar per tocar amb el cap una pedra que hi ha a dins i tocar les campanes del voltant. Es veu, que és la forma de resar hinduista. Una altra cosa a destacar és que el voltant està ple de sacerdots hinduistes que parlen amb la gent sobre els seus problemes i que et volen fer ajuda espiritual. Us adjunto foto del temple i els sacerdots.



Els altres llocs que varem visitar de Pokhara varen ser també molt curiosos: en primer lloc,  les coves de Gupteswor i la casacada de Davi's. Les coves és un lloc sagrat pels hindús  ja que hi ha un temple en una cova natural. Hi ha molta gent que va a veure'l. Un fet molt curiós, és que hi fa molta calor allà a dins. Va ser interessant entrar i veure aquestes coves naturals al mig de la ciutat. El segon lloc que vaig visitar és Davi's falls. És com una mena de parc que hi ha al mig de la ciutat, just davant de les coves, on hi ha unes cascades petites. La veritat és que per mi no té gaire d'espectacular aquestes cascades però no està de menys donar-li un petit cop d'ull. Tot i això, Pokhara encara té moltes coses a veure i conèixer. És un dels llocs que posteriorment estic segur que tornaré per conèixer-la una mica millor. Us adjunto fotos de les coves i la cascada.


  
L'altre aspecte que us volia comentar que vaig fer ahir a la nit, va ser anar a Boudhanath. Aquest és un temple budista força gran i espectacular que hi ha l'est de Kathmandú. És un lloc màgic i místic. Per anar-hi, vaig triar el dia 29 d'octubre, ja que era el dia de la lluna plena i coincidia amb el final del Dashain. Realment, el lloc aquest em va donar molta pau i tranquil·litat. Hi ha tot de gent donant voltes al temple amb força silenci, moltes parades plenes d'espelmes, tot de monjos budistes tibetans assentats al terra al voltant del temple fent sonar les trompetes i platerets budistes mentre van resant.... És un lloc molt recomanable d'anar i més a la nit, ja que s'hi genera un ambient molt místic. A més, aquesta nit era especial perquè era la de lluna plena i es notava a l'ambient una sensació de màgia i tranquil·litat molt maca. Realment, un lloc que estic segur que tornaré més d'una vegada, ja que pels voltants de Boudhanath està ple de petits temples budistes que es poden visitar. M'informaré per anar algun dia a alguna celebració que facin. Trobo que pot ser un molt bona experiència. US adjunto fotos de Boudhanath amb la lluna, les espelmes on es demanaven desitjos (no us diré el desig que vaig demanar) i de la pregària amb els monjos tibetans. 






Doncs res, després d'aquestes dues grans experiències més, demà ja tocarà ficar-se a tope de nou amb la feina. En tinc moltes ganes de conèixer millor tot el funcionament d'Amics del Nepal i començar a treballar als internats de Siphal. Avui a la nit, poc abans d'anar-me'n a dormir s'ha posat en contacte amb mi l'Anna a través del facebook. L'Anna és una voluntària d'Amics del Nepal que va estar aquest estiu a Bimphedi en unes estades solidàries. Aquest mes de desembre tornarà cap al Nepal per realitzar un projecte d'higiene a l'internat de Bimphedi. Hem estat xerrant una estona sobre el projecte i sobre com podem col·laborar entre tots perquè aquest sigui un èxit. La veritat és que la he vist amb moltes ganes i amb una il·lusió per fer coses i això dóna molts ànims per seguir treballant en aquest projecte. Així doncs, a treballar s'ha dit!!!

Per cert, demà us donaré a tothom una gran sorpresa!!!!!!!! Aneu especulant a veure que pot ser.... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada